Загальна площа території училища складає більше 6 гектарів. Господарська робота пов’язана з забезпеченням функціонування всіх комунікацій та споруд училища: навчального корпусу, гуртожитку, їдальні, актового залу, бібліотеки, медичної частини, пральні і інших підсобних господарських споруд і приміщень різного призначення. Всією цією роботою керують заступник директора з господарської роботи Доля Олександр Петрович.

Гуртожиток – це триповерхова споруда. Поділяється на дві окремі частини (для юнаків та дівчат).Розрахований на 310 місць. Кімнати на 2-5 місць. На кожному поверсі є туалетні та душові кімнати. Побутові кімнати для прання та сушіння особистих речей. В юнацькому гуртожитку є дві кімнати відпочинку, які обладнані телевізорами. На першому поверсі встановлені столи для настільного тенісу, створені умови для творчої та навчальної роботи, гри у настільні ігри (шахи, шашки).

На першому поверсі знаходиться також медична частина. Гуртожиток з’єднаний переходом з навчальним корпусом, спортивною базою та їдальнею. Училище має власну пральню, яка забезпечує потреби закладу у додержанні санітарно-гігієнічних вимог щодо зміни постільної білизни, яка відбувається щотижня. Обладнання побутових кімнат автоматичними пральними машинами дозволило дітям самостійно прати особисті речі, полегшуючи тим самим підтримання особистої та суспільної гігієни у гуртожитку.

Їдальня училища розрахована на 132 посадкових місць. Забезпечена необхідним кухонним інвентарем та обладнанням. Відповідає всім санітарно-гігієнічним вимогам. В училищі організовано 5-ти разове харчування. Режим роботи їдальні з 7.00 до 20.00 год. Їдальня може надавати послуги по харчуванню команд і окремих спортсменів, які знаходяться на навчально-тренувальних зборах чи беруть участь у змаганнях на спортивній базі училища.

Харчування в училищі відповідає нормам, які визначені для спеціалізованих закладів спортивного профілю. За цим слідкують дієтсестра Дятел Людмила Григорівна та учнівсько-студентська рада. У їдальні працює дружній колектив кухарів та технічних працівників, які завжди готові смачно накормити учнів, створити затишок у їдальні. Очолює цей підрозділ роботи шеф-кухар Другова Світлана Василівна.

Актова зала – це місце де педагогічний та учнівський колектив проводять загальношкільні заходи. Місце зустрічі випускників училища, батьків, тренерів. Це куточок для творчості учнів, місце де народжуються зірки та таланти.